SERVIS KOLES - CENIK STORITEV

GENERALNI SERVIS + PRANJE KOLESA

Vključeno: kontrola in pritrditev vseh vijakov kolesu, demontaza, montaza,ciscenje, menjava masti in nastavitev krmilnega lezaja, lezaja pest na prednjem in zadnjem kolesu, gonilnega lezaja in gonilk ter zadnjega veriznika.Centriranje koles, nastavitev in pritrditev sedeza, nastavitev zavor, nastavitev zavor in menjalnikov, dodajanje tlaka v pneumatike in amortizerje, mazanje verige,pranje kolesa.

Menjava posameznih rezervnih delov se ne obračuna dodatno kot storitev, obracunajo se samo vgrajeni rezervni deli po ceniku, izjema so menjava platisca in popravilo hidravlicnih kosov, ki se jih ob generalnem servisu obracuna 50 % glede na cenik ostalih storitev.

64,90

PRVI - OSNOVNI SERVIS

Vključeno: kontrola in pritrditev vseh vijakov kolesu, nastavitev krmilnega lezaja, nastavitev in pritrditev sedeza, centriranje koles,nastavitev zavor, demontaza in montaza gonilk in pritrditev gonilnega lezaja, nastavitev zavor in menjalnikov, dodajanje tlaka v pneumatike in amortizerje, mazanje verige.

Menjava posameznih rezervnih delov se ne obračuna dodatno kot storitev, obracunajo se samo vgrajeni rezervni deli po ceniku, izjema so menjava platisca in popravilo hidravlicnih kosov, ki se jih ob osnovnem servisu obracuna 50 % glede na cenik ostalih storitev.

29,90€

PRVI - OSNOVNI SERVIS + PRANJE KOLESA

Vključeno: kontrola in pritrditev vseh vijakov kolesu, nastavitev krmilnega lezaja, nastavitev in pritrditev sedeza,centriranje koles, nastavitev zavor, demontaza in montaza gonilk in pritrditev gonilnega lezaja, nastavitev zavor in menjalnikov, dodajanje tlaka v pneumatike in amortizerje, mazanje verige.

Menjava posameznih rezervnih delov se ne obračuna dodatno kot storitev, obracunajo se samo vgrajeni rezervni deli po ceniku, izjema so menjava platisca in popravilo hidravlicnih kosov, ki se jih ob osnovnem servisu obracuna 50 % glede na cenik ostalih storitev.

34.90 €

1 ura dela

24.00 €

1 ura zahtevnega dela (servis hidravličnih komponent)

30.00 €

Nastavitev zavore

6.00 €

Menjava gonilnega ležaja

12.00 €

Menjava pletenice

5.00 €

Menjava zobnika

8.00 €

Menjava gonilk

12.00 €

Pletenje obročnika

24.00 €

Menjava plašča

6.00 €

Menjava zračnice

5.00 - 8.00 €

Menjava verige

8.00 €

Zračenje disk zavor

9.00 €

Čiščenje kolesa

10,00 €

Ležarnina / dan

5.00 €

Najniža delovna postavka

5.00 €

Nastavitev drže kolesarja (pozicije) glede na porabljen čas osnovne urne postavke.
Prevoz kolesa od vašega doma in nazaj plačate prostovoljno v obliki napitnine.
Pri kolesih kjer je potrebno specifično popravilo, ki potrebuje več delovnega časa se lahko cena poveča, vendar ne brez predhodnega obvestila lastnika.
Če kolesa neupravičeno ne prevzamete v sedmih dneh po končanem popravilu, zaračunamo ležarnino 5 EUR dnevno.


Vse cene že vsebujejo DDV.KAJ POMENI GENERALNI SERVIS KOLESA? 
Generalni servis kolesa je največje opravilo v vsakem servisu koles. V večini primerov se opravi vsaj enkrat letno, kadar pa se s kolesom prekolesari nekaj tisoč kilometrov v enem letu, ga priporočamo tudi večkrat. 
 Kakšna popravila zajema generalni servis kolesa? 
 Generalni servis kolesa pomeni, da kolo najprej temeljito očistimo in ga v celoti razstavimo. Razstavimo pesta prednjega in zadnjega kolesa, očistimo ležaje, in jih po potrebi zamenjamo, odstranimo umazanijo in staro izrabljeno mast in jo nadomestimo z novo.  Centriramo prednje in zadnje kolo in po potrebi zamenjamo plašče in zračnice. Odmontiramo gonilke in pogonsko gred, kjer prekontroliramo njeno brezhibnost in jo po potrebi zamenjamo. V vsakem primeru  pred ponovno montažo namažemo navoje v ležišču pogonske gredi. Odmontiramo prednje krmilo in prednje vilice kolesa , očistimo in ponovno namažemo krmilni ležaj in ga po potrebi zamenjamo. Kolesa in vilice namontiramo nazaj na kolo, nastavimo zavore, kjer je potrebno najpogosteje nastaviti ali zamenjati zavorne obloge ali disk ploščice kot tudi zavorne jeklene pletenice. Nastavimo prednji in zadnji menjalnik kolesa in tako kot pri zavorah zamenjamo jeklene pletenice skupaj z bovdni, da omogočimo tekoče delovanje menjalnika. Po potrebi zamenjamo zobnike in verigo,  Na koncu še naoljimo verigo,nastavimo ali pritrdimo sedež in krmilo, privijemo vse vijake in generalni servis kolesa je opravljen in kolo pripravljeno za nove kolesarske podvige. 

SKI SERVIS - CENIK STORITEV

CENIK JE V IZDELAVI