SERVIS SMUČI

SKI SERVIS - SERVIS SMUČI

- brusenje drsne ploskve smuči

- brusenje robnikov smuči

- impregnacija in mazanje smuči

- montaža vezi

- nastavitev vezi

- zalivanje manjših poškodb drsne ploskve smuči

- popravilo odbitin na drsnih ploskvah in robnikih smuči

- ponovna montaža iztrganih vezi

SNOWBOARD SERVIS


- brusenje drsne ploskve snowboarda

- brusenje robnikov snowboarda

- impregnacija in mazanje ssnowboarda

- montaža vezi

- nastavitev vezi

- zalivanje manjših poškodb drsne ploskve snowboarda

- popravilo odbitin na drsnih ploskvah in robnikih snowboarda

- ponovna montaža iztrganih vezi ( inserti)Smučar Janez in njegova zgodba.

 

Janez se je prebudil v hladno sobotno jutro. Ponoči je zapadel sneg. Otroci že na oknih vzklikajo » ati a gremo smučat«? Janez jim pritrdi in reče » samo smučke grem pripravit«. Odide v shrambo za hišo, kjer so bile smuči pospravljene od prejšnje zime. Ko prime prvi par  smuči v roko se zgrozi... Lani so bile smučke nove, sedaj so pa zelo zarjaveli robniki in drsne ploskve popolnoma umazane. »Smuči so potrebne ski servisa« ugotovi. Nekaj časa razmišlja in ugotovi da SKI servis – brušenje smuči lahko izvede kar sam v domači delavnici. Le zakaj bi letal na okrog in iskal  servis smuči in ga še plačeval?

Na hitro je nametal na kup nekaj orodja in si pripravil domači ski servis. Brušenja drsne ploskve smuči se je lotil kar z mizarsko tračno brusilko, pri tem skoraj zažgal maso in vkopal zelo globoke raze v drsno ploskev smuči in nadaljeval z brušenjem robnikov smuči kar z zelo grobo pilo in odbrusil polovico robnikov. Smučka mu je v nekem trenutku spodletela z mize, saj jo je pritrdil kar z lepilnim trakom, ko jo je hotel ujeti, se mu je oster robnik zarezal globoko v dlan. » Klinc pa SKI servis je zaklel, si na hitro s krpo povil roko in odšel na urgenco na šivanje. Proti večeru se je vrnil, in kljub poškodbi nadaljeval z servisom smuči. Ugotovil je da jih je potrebno namazati. Ker ni imel drugega je vzel kar staro svečo in ženin likalnik ( lahko si predstavljate kakšne so bile srajce ko je žena ponovno likala!!) Vosek je lepo razmazal po smučeh in se seveda spekel z likalnikom. Ko je delo končal je smuči postavil ob steno in se zadovoljen nad svojo storitvijo servisa smuči veselo muzal. Ampak....ugotovil je da so še trije pari smuči potrebni SKI servisa. Lotil se je posla in delal vso noč. Zjutraj je ves utrujen zbudil družino in odšli so proti smučišču. Skupaj z ženo in otroci so se polni veselja vsedli na sedežnico in kmalu je sledil spust v dolino. Ampak katastrofa. Smučišče je zgoraj trdo in ledeno, robniki ne primejo, vsi štirje se bolj dričajo po riti, kot po smučeh, podpludbe udarnine..... Na vznožju smučišča, kjer je položen del proge, je sneg mehak in smučke nikamor ne grejo.... Družini ostane samo še da si odpnejo smuči in oddidejo vsi poklapani proti domu in so si edini, da si morajo poiskati profesionalni SKI servis

Vse to bi bilo Janezu in družini prihranjeno, če bi se obrnil na naš SKI SERVIS – SERVIS SMUČI KASTELIC in si pravočasno poskrbel za brušenje in pripravo smuči.

Vse podobnosti z resničnimi osebami, so zgolj naključne....